Historia powstania

Zasada zachowania ZDROWIA mówi:

Jem – żyję, nie jem – umieram. Jeżeli nie jem tego, z czego mój organizm jest zbudowany – zaczyna mnie niszczyć. Jeżeli dostarczę mu to w optymalnych ilościach, zachowuje zdrowie lub umożliwia powrót do niego. 

Józef Kraus

Kiedy miałem 21 lat, mój ojciec powiedział mi : „spróbuj zmienić swój sposób odżywiania, zobaczysz, wszystko się zmieni na lepsze. Zobacz, u mnie to zadziałało”. W tamtym czasie mój ojciec od 20 lat chorował na wrzody żołądka, chodził wiecznie niezadowolony, od czasu do czasu „lądując” karetką w szpitalu. Miał miażdżycę kończyn dolnych oraz niekończącą się neurastenię. Wtedy na jego drodze życia pojawił się pewien mądry lekarz z Ciechocinka – Jan Kwaśniewski, który uświadomił go o przyczynie choroby. Stosując się do jego zaleceń, mój ojciec doświadczył cudu, którego szukał. W ciągu 5 dni trwale wyleczył własne wrzody żołądka, co bardzo mnie ucieszyło, ponieważ powszechnie uważano, że są one dziedziczone w genach. Dalsze zgłębianie wiedzy oraz jego praktyka doprowadziły do tego, że dzięki niemu, zarówno moja babcia wyleczyła z cukrzycy odstawiając insulinę na dobre, jak również mój dziadek uniknął zaleconej mu przez lekarza prowadzącego amputacji lewej nogi. Skończyły się także bóle reumatyczne, co spowodowało, że moja babcia mogła ponownie zająć się pracą w jej ulubionym ogródku.

CUD czy nauka?

Widząc to, poczułem wtedy, że jest w tym jakaś mądrość, z której powinienem skorzystać i za jej namową postanowiłem poznać lepiej ten model żywienia. Od tamtej pory rozpoczęła się moja przygoda z żółtkami oraz badaniem proporcji BTW, która jak się okazało, miała i nadal ma znaczący wpływ na szybki powrót człowieka do zdrowia.

Kiedy w 2004 roku zachorowałem na WZW TYP B, posiadałem już wiedzę, którą zastosowałem w bielskim szpitalu. Opracowałem w nim dla siebie dietę, która ze względu na zjadane przez mnie produkty wysokotłuszczowe oraz białkowe była nie do przyjęcia przez obserwujących mnie lekarzy. Według ich wiedzy dieta w której znalazły się 4 żółtka dziennie, wątróbka, boczek, masło zamiast pomóc miała mi zaszkodzić. Stało się jednak inaczej, co potwierdziły już po 2 tygodniach moje subiektywne odczucia a także wyniki badań laboratoryjnych. Sprawozdanie z mojego pobytu w bielskim szpitalu zostało opublikowane w kilku gazetach, o czym można przeczytać m.in. w miesięczniku „Optymalni” lub na portalu internetowym „Bo tutaj”.

Ta sytuacja doprowadziła do tego, że udałem się potem na „dietetykę”, aby lepiej zrozumieć zarówno mechanizm działania pożywienia w organizmie człowieka jak i negatywne nastawienie środowisk medycznych do diety opracowanej przez dr. Jana Kwaśniewskiego. Wnioski z tego doświadczenia zamieściłem we własnej książce „Optymalizm – lekarstwo na problemy XXI wieku”, którą osobiście uważam jako przejaw prawidłowości działania myślenia człowieka jakie powstaje wskutek zjadania sporej ilości żółtek.

Teraz po prawie 20 latach doświadczeń w zjadaniu żółtek, przekonaniu się na własnym organizmie, że nie szkodzą a są źródłem cennego zdrowia, jako Kraus SYSTEM – Skuteczny Sposób na Zdrowie postawiliśmy na kontynuację wiedzy dr. Jana Kwaśniewskiego o zasadzie proporcji BTW, czego dowodem są dopracowane przez nas – Diety Żółtkowe.

Piotr Kraus

ZAINTERSOWANA/Y ?

Wpełnij formularz – BEZPŁATNE WSPARCIE

lub pytaj o szczegóły pod nr 0048 33 488 35 28.

Dieta ONLINE – tel. 0048 881 777 320.

Udostępnij